Activities

Εναλλακτικές δραστηριότητες

ή

Εκεί που η πολυτέλεια εναλλάσσεται με την απλότητα

Σε κάθε τουριστικό προορισμό ο επισκέπτης μπορεί να ξεφαντώσει μέχρι το πρωί σε μπαράκια με διαφορετικές αισθητικές και μουσικές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε έναν από τους δεκάδες χώρους ψυχαγωγίας της Βουρβουρούς και των γειτονικών χωριών. Η Βουρβουρού επιπλέον όμως προσφέρει πολλές δυνατότητες για εναλλακτικές συγκινήσεις.

Στην περιοχή μπορεί κανείς να απολαύσει τα μπάνια του τόσο στις πολύβουες ακτές, όσο και σε κρυφά, ειδυλλιακά ακρογιάλια. Αξιοποιώντας τα χειροκίνητα ή μηχανοκίνητα σκάφη που διαθέτει η περιοχή, έχει κάποιος τη δυνατότητα να μεταβεί στα κοντινά νησάκια για να ζήσει μοναδικές θαλάσσιες εμπειρίες. Μπορεί ακόμα κάποιος να ρουφήξει το ασυναγώνιστο ηλιοβασίλεμα στα γαλήνια νερά της Βουρβουρούς είτε από τα παραθαλάσσια εστιατόρια, γευόμενος γαστρονομικούς πειρασμούς, είτε από μοναχικά ακρωτήρια, όπως η Ξιφάρα, με μια φέτα πεπόνι και καλή παρέα. Λίγο πριν το σβήσιμο της μέρας είναι πραγματικά ανεπανάληπτη αίσθηση να ψαρεύει κανείς με βάρκα ή απλό καλάμι στον υδροβιότοπο Λιβάρι και στους αβαθείς κόλπους της Βουρβουρούς.

Κάθε μέρα από τον γειτονικό Όρμο της Παναγίας αναχωρούν πολυτελή κρουαζιερόπλοια και μεσαιωνικές γαλέρες για τη χερσόνησο του Άθω όπου μπορεί κάποιος να βιώσει το μεγαλείο και το μυστήριο του αγιορείτικου μοναχισμού καθώς θα ακούει εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και θα απολαμβάνει εκλεκτούς μεζέδες στο κατάστρωμα ή στα κοσμικά λιμάνια που αγκυροβολούν τα πλεούμενα.

Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι που εξακτινώνονται γύρω από τη Βουρβουρού, είναι ιδανικοί για εξορμήσεις στη φύση και στα διάσπαρτα μνημεία. Πίσω από την ξενοδοχειακή μονάδα ξεκινούν οι διαδρομές που οδηγούν στο ορεινό σύμπλεγμα του Τραγουντέλη με τη μοναδική βιοποικιλότητα. Στις πλαγιές των λόφων, ένας πεζοπόρος θα καταμετρήσει ανάμεσα στους αδρούς γρανίτες 1000 διαφορετικά είδη χλωρίδας και θα αντικρύσει τον Ίταμο, το αρχαιότερο δέντρο της Ελλάδας που λέγεται ότι φύτρωσε πριν 2000 χρόνια. Επιπλέον, ο οδηγός του αυτοκινήτου ή του δίτροχου οχήματος θα δει να βόσκουν ανέμελα κοπάδια κτηνοτροφικών ζώων ή να κρύβονται βιαστικά στις πυκνές φυλλωσιές γοργοπόδαρα ζαρκάδια και αγριογούρουνα.

Αυτές οι εικόνες εναλλάσσονται με γραφικά μνημεία, όπως ο πύργος στην Τρανή Αμμούδα και τα διάφορα ταπεινά εξωκλήσια, που αποτυπώνουν την προσπάθεια των ντόπιων ανθρώπων του παρελθόντος να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το περιδιάβασμα στα στενά σοκάκια και τις παραδοσιακές γειτονιές του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Βουρβουρού και είναι γρήγορα προσβάσιμος από το οδικό δίκτυο δίπλα στο «Άρωμα».

Προτεινόμενα βιβλία

ή

Εκεί που η πραγματικότητα συναντά τη φαντασία

«Το Άρωμα» του Πατρίς Ζισκίντ

«Η μύτη του Εδουάρδου Τρενκόμ» του Γκάιλς Μίλτον

«Αφροδίτη» της Ιζαμπέλ Αλιέντε